Welkom!
, welkom op de geheel vernieuwde website van KasteleninGelderland.nl! Deze site is bedoeld voor ge´nteresseerden die alles willen weten over de kastelen, landhuizen en havezaten in Gelderland. 
Veel surfplezier!

Deze pagina kan het best bekeken worden met de resolutie 1024 x 768 pixels.

Nieuw op onze website is de mogelijkheid om te zoeken in onze pagina's.
Wilt U bijvoorbeeld weten of er een bepaalde familie voorkomt bij verschillende huizen, dan kunt U de familienaam intypen en kies dan voor "Zoek op deze website". De gevonden resultaten zullen getoond worden in een nieuw venster.


Inhoud
Deze pagina's bevatten veel informatie over de middeleeuwse kastelen en havezaten en de uit latere eeuwen daterende landhuizen in Gelderland. Het ontstaan, de geschiedenis, de bewoners en de huidige doeleinden worden beschreven, waar mogelijk aangevuld met meer dan 481 (!) afbeeldingen.
Helaas hebben wij nog niet alle foto's kunnen plaatsen, wij doen onze best dit zo spoedig mogelijk te doen.

Geprobeerd is de informatie zo volledig mogelijk te laten zijn, maar dat is nog niet overal gelukt. Aanvullende informatie is altijd erg welkom! 

Op diverse sites is een link geplaatst (INFO), hier zult u doorgelinkt worden naar de site van desbetreffende instelling waar u voor uw verdere vragen terecht kunt.

We hebben hier nu 271 huizen voor u beschreven. Echter Gelderland staat vol met oude kastelen, havezaten en landhuizen, we zijn er nog lang niet. De dom in Keulen is ook niet in 1 dag gebouwd.....
Veel van deze huizen zijn nog aanwezig maar anderen zijn helaas ook verdwenen. Ook deze huizen zullen we hier gaan behandelen. We krijgen gelukkig hulp van vele van u die ons foto's en andere gegevens mailen, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank.

  

Doel
Het doel van deze pagina is om mijn eigen interesse te delen met andere ge´nteresseerden die het Gelders Landschap en de overige culturele historische waarde van deze provincie weten te waarderen.

Adverteren
Hoewel wij geen commercieel belang hebben bij deze site zijn wij op zoek naar instellingen die ons willen steunen dmv adverteren. Indien u ge´nteresseerd bent om op deze site te adverteren kunt u via onderstaand emailadres contact met ons opnemen. Adverteren kan al vanaf 5 euro per maand!!

Bronnen
Deze site kon niet gemaakt worden zonder de hulp van diverse personen en instellingen, met name wil ik dan ook de heer Jan Harenberg uit Zutphen bedanken voor zijn bijdrage, de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, namens hen de heer Peter Paul Geelen die foto's en documentatie ter beschikking hebben gesteld en de Stichting Natuurmonumenten. Natuurlijk moeten we niet de bewoners en eigenaren vergeten van de diverse landgoederen waar we toch altijd vriendelijk doch enigszins aarzelend werden ontvangen.
Als bronnen kunnen we dan ook aanmerken bovenvermelde instellingen en personen, daarnaast zijn algemene maar ook erg specifieke boekwerken gebruikt. Ook is heel veel informatie van het Internet gehaald. Per huis zijn de diverse bronnen genoemd. Ook de foto's worden per huis verantwoord.

Contact
Als u toevoegingen, op- en/of aanmerkingen hebt, dan hoor ik dat graag: e-mail mij!

Deze pagina werd het laatst geŘpdate op 31 maart 2014 19:36:51


Creative Commons Licentie
This werk is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.


Site van de week op 04-10-2001